Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΤΟ "ΔΙΑΒΑΖΩ" ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ



  
Το περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ εκδίδεται ανελλιπώς κάθε μήνα από το 1976. Από τις σελίδες του παρουσιάστηκαν όλοι οι μεταπολεμικοί λογοτέχνες. Γνωστό για αφιερώματά του σε συγγραφείς και θέματα και για τα λογοτεχνικά βραβεία που καθιέρωσε το 1996, βραβεύτηκε πέρυσι για την προσφορά του στα γράμματα από την Ακαδημία Αθηνών.


 Τώρα το «Διαβάζω» περνά στην ψηφιακή εποχή, εγκαινιάζοντας τη λειτουργία της ηλεκτρονικής του έκδοσης www.diavazo.gr.

Η ηλεκτρονική έκδοση θα περιλαμβάνει επιλογές από την ύλη του εντύπου (αρθρογραφία, συνεντεύξεις, αφιερώματα κτλ.) στην ακέραιη μορφή τους αλλά και νέες στήλες  (όπως η στήλη Βroken Εnglish, της νέας συγγραφέως Μαρίας Ξυλούρη, η οποία θα εγκαινιαστεί με δύο άρθρα για αγγλόφωνους συγγραφείς κάτω των 35 ετών). Στην ιστοσελίδα θα φιλοξενούνται νέα από τον χώρο του βιβλίου, ατζέντα εκδηλώσεων, παρουσίαση του βιβλίου της ημέρας και μεγάλος αριθμός βιβλιοκρισιών και βιβλιοπαρουσιάσεων. Η ιστοσελίδα θα λειτουργεί παράλληλα με το έντυπο και θα ενημερώνεται κάθε μέρα.

Τα εγκαίνια της ιστοσελίδας και το επίσημο «ανέβασμά» της στο Διαδίκτυο έγιναν απόψε  στις 7.00 μ.μ., στο Free Thinking Zone.   Προηγήθηκε  συζήτηση για τη σχέση ψηφιακής τεχνολογίας και λογοτεχνίας με θέμα «Μπλογκόσφαιρα και Λογοτεχνία». 

Την ιστοσελίδα θα την δείτε  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου