Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

" Όνειρο στο κύμα" στην Πειραιώς


 
Βαδίζοντας προς την ολοκλήρωση των εκδηλώσεών του, το Φεστιβάλ Αθηνών συνεχίζει τον κύκλο θεατρικών μονολόγων "Θέατρο σε πρώτο ενικό" με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Θανάση Σαράντο και την ομάδα "Ηθικόν Ακμαιότατον", που παρουσιάζουν σήμερα και αύριο, στον Χώρο Ε της οδού Πειραιώς, μια παράσταση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με ένα από τα σπουδαιότερα διηγήματά του, το Όνειρο στο κύμα.
Πρόκειται για ένα διήγημα που δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 1900 στο περιοδικό Παναθήναια, στο οποίο περιγράφεται το γυμνό για πρώτη φορά στη νεοελληνική λογοτεχνία, μέσω της αφήγησης ενός άντρα που θυμάται τον πρώτο του έρωτα, που ένιωσε ως έφηβος βοσκός. Ο αφηγητής θυμάται με νοσταλγία την εποχή της νιότης του και τον ανολοκλήρωτο έρωτά του για την όμορφη Μοσχούλα.
Η παράσταση, στην οποία τον ρόλο του αφηγητή κρατά ο Θανάσης Σαράντος, κρυφοκοιτάζοντας τη δράση ανάμεσα στα δύο βασικά πρόσωπα, τον νεαρό βοσκό και τη λουόμενη Μοσχούλα, που εμφανίζονται δια μέσου των κινηματογραφικών προβολών, συνοδεύεται από τη μουσική και τους ήχους του Λάμπρου Πηγούνη, που δημιουργεί αφηγηματικά ηχοτοπία της ελληνικής φύσης και μουσική με κυρίαρχο όργανο την φλογέρα και αντηχήσεις από τη βυζαντινή μουσική.
Στις κινηματογραφικές προβολές εμφανίζονται οι ηθοποιοί Kαλλιόπη Σίμου και Μιχάλης Θεοφάνους, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται η Εύα Μανιδάκη.




ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΑΥΓΗ



1 σχόλιο:

  1. Thank you for stopping by! I really do appreciate your taking the time to leave a comment...I read each and everyone of them. I hope your day is a good one and that you will come back again soon. Have a lovely weekend!Take care. Nelson Souzza :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή