Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ


Διηγήματα για το Βύρωνα
Μια συλλογή διηγημάτων για το Δήμο του Βύρωνα γραμμένα από  συγγραφείς και ποιητές  που ζουν ή έζησαν στο Βύρωνα. Διηγήματα  για τη γειτονιά τους που χαράχτηκε στις παιδικές και εφηβικές αναμνήσεις τους…
Η δημιουργία της συλλογής ήταν μια ιδέα του Ηλία Κατσούλη, του εξαιρετικού φιλολόγου και εμπνευσμένου  στιχουργού ,του συνδημότη μας που έφυγε βιαστικά από κοντά μας τον Αύγουστο του 2008.  Ο ίδιος δεν πρόλαβε να γράψει το δικό του διήγημα αλλά  η συλλογή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.
Ο δήμαρχος  Βύρωνα Ν.Χαρδαλιάς υποστήριξε  και προλόγισε  την έκδοση της συλλογής αυτής ,από τις εκδόσεις Θαλασσί και για λογαριασμό του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βύρωνα.
Ο Κώστας Καλημέρης, ο Θεόδωρος Καρζής, ο Βασίλης Κολοβός, η Σοφία Ντούρου ,ο Πάνος Τριγάζης ,ο Ξενοφώντας Φιλέρης, η Πασχαλία Τραυλού,η Σύσση Καπλάνη και ο Θανάσης  Μπαλοδήμας ανταποκρίθηκαν στην πρό(σ)κληση και  στόλισαν με την έμπνευση και τις μνήμες τους αυτή την εξαιρετική συλλογή.
Ας μου επιτραπεί μια ιδιαίτερη  μνεία στο έργο του Θανάση Μπαλοδήμα, δημοσιογράφου  στην εφημερίδα Ριζοσπάστης και συγγραφέα τριών  εξαιρετικών μυθιστορημάτων:
 Χρυσάνθεμα στο μπαλκόνι (εκδόσεις Περίπλους),
Εκ των πραγμάτων  ( σε συνεργασία με την Τιτίνα Δανέλλη),
  Συμπτωματικές οι ομοιότητες ( εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή ) .

Το διήγημά του «Το κορίτσι της γειτονιάς μου» είναι η πρώτη του απόπειρα στη διηγηματογραφία .


ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΥΡΩΝΙΩΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ! ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου